Той обясни защо е направил сглобката.  Слушаме от един два дена,

...
Той обясни защо е направил сглобката. 
Слушаме от един два дена,
Коментари Харесай

Борисов: Това, което сега се случва в Словакия, в България можеше да стане преди три години

Той изясни за какво е направил сглобката. 

" Слушаме от един два дни, че надали не виновността ще е на премиера Фицо, че някой отишъл да го простреля. Това не е гангстерскса война, както е във Франция, която е в Шенген, в еврозоната. Ние споделяме - това е неприемливо! Да стреляш по човек, който и да е той. И тук съм задължен да обясня  за какво преди 11-12 месеца направихме така наречен сглобка ", сподели Борисов. Лидерът на ГЕРБ разясни още: " Защото от омразата, която се насади в българите, нищо положително не чака тази страна. Нищо! От една средноевропейска страна, водеща на Балканите, сега ние изглеждаме непоносимо отвред. Това, което в този момент се случва в Словакия в България можеше да стане преди три години. Всъщност " Промяната " е връщане обратно, не е нищо прогресивно. Трябваше да ги оставим да покажат, че фактически са дилетанти в ръководството ". 

Борисов подлага на критика " Промяната " в словото си пред множеството, само че не подмина и президента Румен Радев. " На президента Радев едно нещо не му харесва, в случай че не е служебно държавно управление. На него, " обединителя ", сподели той.

Бойко Борисов пожела " партиите малко да се успокоят ". Но сподели, че " на всички места първата партия е водеща ". И даде образец с преди малко образуваното държавно управление на Нидерландия.

Той изясни, че се опитал да сдобри Добрев с Асен Василев, само че картината била " те не щат, нашият се дърпа ".

" Действително единствено в Хасково позволих да се води такава антикампания против ПП-ДБ, тъй като с вас имат задявка от едно време. Карах Делян да си стискат ръцете с тях, да се прегърнат, нашият се дърпа "

 

Борисов още веднъж повдигна тематиката за неусвоените евросредства. 

Той напомни, че 15 милиарда са стояли три години: " Ако това беше по наше време - майка ни жална по утринните блокове. Сега - нищо. В същото време - всяка седмица по 500 милиона заеми. Парите стоят без рента, наши пари, избрани от Европа за коронавирус рецесията. Другите страни ги похарчиха, не помниха а тях, потеглиха напред. Но това не е тематика. Отива човек от ГЕРБ в утринен блок, те му споделят - ами те споделиха сътрудниците, че поради вас няма проект. Ама прочетете малко. Преди три години внесохме Плана за възобновяване. Имаше цялостно болшинство в държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев. Защо не одобриха всичко?! Това време ни трябваше, с цел да може българите да се убедят ", съобщи Борисов.

" Добре че в Хасково имате кмет, който не се крие. Защото нашият се крие. Има единствено едно присъединяване при Цветанка Ризова и по Дарик ли беше. За две седмици, три унищожи един град. Няма къде да се паркира ", означи още той, визирайки решението на столичния кмет Васил Терзиев за ново придвижване на бул. " Патриарх Евтимий ".

Лидерът на ГЕРБ направи и къс коментар за геополитическите процеси в Европа: " Процесите си текат, само че ние нямаме тактика, нямаме политика. И по тази причина и миграционната рецесия ни застигна, по тази причина и отбранителната ни тактика е в рецесия. Когато беше мир, Европа беше най-богатата, всичко беше елементарно, само че когато има война, командирът е значим. А светът е в такава световна война... Виждате какво се случва в Газа - това няма оправяне. Не че преди 2000 години не е било същото, само че тази ненавист, насадена там, е чудовищна. Обществото бучи във всяка една посока. Затова направих сглобката, с цел да се успокоят хората, да направя търпими нещата - както преди години бях с политическите си съперници. Това е най-важното сега за българите.  Най-важното за българите е съединението, само че ние по-разединени не сме били в никакъв случай, в сравнение с сме в този момент. Аз съм единственият в тази акция, който се пробва да успокоява ", акцентира още веднъж той.

" Всичко, което те се пробват да промотират, ние сме го правили до момента. Стабилна финансова система - харчим, колкото изкарваме, с мазнинка във фискалния запас. Най-нисък външен дълг и нито един път не упрекнах моя финансов министър Дянков, че той е отговорен за постната пица. Тогава, 2009 година беше международна рецесия. Не дадох една българска банка да мръдне. Всичко резервирах. После ми се падна миграционната рецесия и с помощта на президента Ердоган, Урсула фон дер Лайен, на Ангела Меркел - нула миграция. Третия път ми се падна Ковид рецесията. Нещо невиждано за света. Затворихме хората по къщите. На нас Господ ни оказва помощ. Ние единствени в света - с воля и увереност - споделих - няма да затворя нито една черква, нито един манастир, нито една джамия. В Москва, Сърбия, Гърция, Мека и Медина сложиха катинарите, единствено не и ние, в България. Дано на 9-ти юни Господ ни помогне, с цел да може по-късно да се възстановим ", прикани водачът на ГЕРБ.

Борисов не подмина в рецензията и финансовият министър на ПП-ДБ Асен Василев. 

" Инфлацията е обичаният налог на финансовите министри. Ако министър председателят е лабав, незабавно пускат инфлацията, пълнят бюджета и викат - доста сме добре, а хората обедняват. Като давахме 50 лв. по време на Коронавирус рецесията, хората ги усещаха като 50 лв.. После им дадохме 120, само че те ги усетиха като 30 000 остарели пари. Затова се съгласих на сглобката - с цел да могат хората да се убедят, че всичко е подправено ", означи Борисов.

" Преди 3 години България беше влезнала в Еврозоната. На 1 януари щяхме да влезем дружно с хърватите. Кой го умъртви това? Идването на Промяната ", акцентира водачът на ГЕРБ.

Той разяснява, че във всяка европейска страна първата партия е водещата. Кмете, и вие би трябвало доста да се молите да се стабилизира страната. Защото тези пари, дето ви дадоха за така наречен планове, са единствено на 20% обезпечени. Защото би трябвало доста деликатно да не разкопате всичко, тъй като останалите 80% не са обезпечени. Догодина след таз прокопа отново да съм министър председател, вие ще кажете - дайте 20, 40 милиона да си довърша еди-какво си ", сподели Борисов.

Евродепутатът Ева Майдел посочи, че от Брюксел доста добре се виждат игрите с бюджета, също и неусвоените ни средства по Плана за възобновяване и резистентност. Тя акцентира, че ГЕРБ ще търси отговорност за евросредствата, които ни се поставят.

" От Брюксел се вижда също, че тези, които се вършат на евроатлантици, в България приказват едно, а на открито напълно друго. Едни хора приказват, че поддържат Украйна, а в действителност се оказва, че те през " Лукойл " поддържат Путин и Русия. Това са милиарди, които можеха да останат в нашата страна ", съобщи тя по адрес на " Промяната ".

Делян Добрев, който, посочи че се гордее, че първи са извикали: " Дръжте крадеца! " По думите му сме очевидци на редица провали в ръководството и даде образец с инфлацията. Тоѝ уточни разбор от през днешния ден на Института за пазарна стопанска система.  " Знаете ли кой е последният месец, в който инфлацията е по-висока от междинната за Европейски Съюз! В последния месец на " Промяната ". Инфлацията стартира и свършва с тях. Какво направиха - сътвориха инфлацията, с цел да можем да обеднеем, само че в джоба си да имаме повече хартийки ", сподели Добрев. 

Ние сме тимът на спечелилите, сподели кметът на Хасково Станислав Дечев съобщи, че е щастлив, че тригодишната мъка е завършила и се надява тези хора в никакъв случай да не припарят до властта, да не пристъпят в никакъв случай повече в Министерски съвет и най-много - да си получат заслуженото за всичките техни неистини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР